Patrioterna – Pascal.E

P.Engman bjuder i sin debutbok på 467 sidor och jag har en ny favoritförfattare. (som ahnhem, truc, neuhaus & adolfsson /Zafon/) = böcker som ger lite mer.
Boken är välskriven, grymt spännande och en riktig bladvändare. Skrämmande obehaglig och ångestladdad på grund av att den lika gärna kunde vara en sann historia!
En samhällsengagerade spänningslitteratur, benämd kriminalroman. för trots att historierna är fiktiva så känns den både nära verkligheten och väldigt aktuell i samhället som växer fram. Den dystopiska handlingen känns scary nära relism.

Tre historier ävs samman, vi besöker chile och sverige (colombia, afganistan, irak, mali, puerto rico finns med i handlingen)
Boken är en smörgåstårta av allt – relationer, familj, drama, sorg, tragedier, hopp, konflikter, rasism, patroism, våld, hot och hat – kommer nog rulla som film.

Handling:
Tio namn på en hemlig dödslista, som Carl.C och hans två medsvurna satt ihop, med namn på journalister som enligt Carl& hans allierade anser ha förrått Sverige och nu ska dö, en efter en.Han har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. De ska hämnas dem som inte själva kan hämnas. Deras uppdrag är långt ifrån slutfört. Det är dags att eliminera nästa person på listan

De fasanfull morden får oron att sprida sig på Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot och skrämts till tystnad, fruktar nu för sina liv.
Den unga Madeleine Winther på Nyhetsbladet har siktet inställt på hur hon ska ta sig framåt i karriären, det är det som gäller och hon är redo att göra ett rejält scoop.

Samtidigt i Norra Chile i Vallenars längtar e n man hem till Sverige. Han har varit främlingslegionär,fallskärms jägare och vid Blackwater samt befunnit sig på fel sida lagen i Chile1. Han, en man som är tränad att döda och att skydda
ch vars stora kärlek till en kvinna gör honom till den ende som står emellan mördarna och snart kommer deras liv att vävas sammanpatrioterna.jpg och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet.

Annonser

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.