Vindens skugga Del 1 – C.R Zafón

TETRALOGI
BOK 1/4 VINDENS SKUGGA ”La Sombra del Viento” 479 underbara sidor. Betyg 4,5- ( mitt nya betyg som jag ska lära mig) =utmärkt, rekomenderas, omläsningsbok. (se blogg)

Bokens början/handling:
Det är en av de första sommardagarna, en gryning, efter Andra världskrigets upplösning 1945 när Daniel (10 år) Semperes pappa, en bokälskare med antikvariat i Barcelonas gamla stad, tar med sig sin son till en plats, som fungerar som tillflyktsort för de böcker som av olika anledningar behöver skyddat boende – De bortglömda böckernas gravkammare.
Daniel får välja ut en bok som han för resten av livet får adoptera, när han går runt bland alla böcker stannar han upp, som om vore förutbestämt/ ödets nycker, vid en bok med röd skinnpärm med förgyllda bokstäver ”Vindens skugga” av Julián Carax. Han läser samma natt som besatt ut hela boken blad för blad, han vill läsa mer veta mer om denna författare och ger sig ut i det disiga labyrintiska Barcelona i jakt på information och böcker. Han inser snart att någon verkar vilja utplåna allt om Carax och både bränner dennes litterära verk och ändrar folks liv…
Jag tycker:
att det är vackert, som poesi, romantiskt, humoristiskt, det är spännande, det är mörkt, vemodigt, mystiskt och gåtfullt, jag suger i mig av orden från bladen, för det känns när jag läser, känslorna är med i texten.
Jag dras in i denna mystiska värld sidorna flyger förbi och jag är fast jag känner lycka och ändå känslor av sorg, den har så mycket att dela med sig av, denna bok.
Vi får uppleva det andra barcelona, det underjordiska, mystiska i en bok för bokälskare
Författaren säger sig ha inspirerats av Lewis Carrolls Alice i spegel – landet:=) aLICIA HAR UPPKALLATS EFTER aLICE
I BÖCKERNAS VÄRD ÄR ALLA GRÄNSER OÄNDLIGA..

Annonser

2 thoughts on “Vindens skugga Del 1 – C.R Zafón

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.