Topplista – 5 nya namn jag ska läsa mer av

Idag handlar veckans topplista om de debutromaner vi har läst under året och gillat så mycket att vi gärna vill fortsätta följa författaren.
Här är de fem nya namn jag ser fram emot att läsa mer av.

De 3 första är nog största favoriterna just nu

Maria Adolfsson – Deckardebuten Felsteg gav mersmak. Uppföljaren kommer redan i början av 2019

Felsteg är en spänningsroman som handlar om hur ett enstaka beslut kan få långtgående konsekvenser. En kvinna hittas brutalt ihjälslagen i sitt kök. Den som får i uppgift att leda utredningen är Karen Eiken Hornby, en snart femtioårig polis, som återvänt till sitt hemland för att försöka glömma sina egna skuldkänslor med hjälp av hårt arbete, lite för mycket alkohol och män hon egentligen inte tycker om.
Boken utspelar sig i Doggerland (En fiktiv ögrupp i Nordsjön mellan Storbritannien och Skandinavien. Landet är en kvarvarande del av den landmassa som tidigare förenade de brittiska öarna och den europeiska kontinenten. Idag består Doggerland av huvudöarna Heimö, Noorö och Frisel.

 

Nele neuhaus läste ”snövit ska dö” & gav mersmak, Från Tyskland är Nele & dessa nu 3 utgivna i Sverige handlar

om kriminalarna Pia Kirchhoff och Oliver Bodensteinfter
En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, dennes tjugoårige pojkvän Tobias pekas ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar – och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn.
Åtta romaner har hon nu sålt över 5 miljoner böcker bara i Tyskland och hennes böcker kommer ut i 25 länder.

ANHEM  upptäckte jag av en slump och är klockrent superbra.

 

 

2 böcker till har utkommit som är bra, nu ser jag fram emot 4e motiv x.

En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.
Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.
Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning

 

truc  4 grader utan skugga ( hoppas på något mer spännande, ny serie) då denna är NY Upptäckt, så räknar jag in den. med två böcker till i triologin som jag ej läst.

reealy liked it and! it was Amazing, så snudd på fullt betyg. Fransman bosatt i sthlm eller i alla fall i Sverige, som skriver om samerna, dess vidder och gammal tro, ett för mig intresset tema och han gör det intressant med bra stories. definitivt ska bok 2 och 3 läsas och ser fram emot ännu mer från författaren, han skriver med djup samt lättsamt …

Bauer Mörk Jord

Gripande vidrigt om 12 åringen och serienördande pedofil, orden tränger in i nerverna och de tvinnar sig, Beskrivning av karaktärernas innersta ruggiga medvetande; otänkbar verklighetskänsla infinner sig, i det otänkbara tänkbara, hon överaskar till slutet, well written .. /

läste detta: »Belinda Bauer har en alldeles egen ton, en obönhörligt tickande katastrofklocka som först slår fast fattigdom och elände och sedan tickar vidare mot det som kan bli mycket, mycket värre.« | LOTTA OLSSON

i denna Exmoor triologi: Köpta ej lästa (än)

skuggsida

ni älskar dem inte

de vackra döda 2018

————————-/ Jeanette E.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.