och blomstren dö av Rebecka Edgren Adler

”Huset lurade på henne. Betraktade henne. De svarta fönstren som onda ögon, som följde hennes minsta rörelse. Hon vågade knappt möta husets blick. Böjde ner huvudet, men anade något i ögonvrån. Hon tittade snabbt upp igen och insåg att hon faktiskt såg ett par ögon. I ett av fönstren”Gloria följer med sin nye pojkvän Adam till hans familjs skärgårdshus De har helt olika bakgrund, men båda har minnen från ön Adam har alltid semestrat på Ekudden, medan Gloria tillbringade ett par somrar på ön i tidiga tonåren då hennes mamma hyrde ett hus med sitt feministiska kollektiv.

Hon känner sig inte helt välkommen på Ekudden, hon på kant med Adams familj. Det är också något märkligt med stämningen bland öns bofasta. Under sina promenader på ön får hon dessutom känslan av att vara iakttagen.

En dag går Gloria förbi kollektivhuset, som stått övergivet i tjugo år. Där gör hon en fasansfull upptäckt, som sätter det ena efter det andra i rullning
Och blomstren dö är en psykologisk thriller om mörka hemligheter, lojalitet och val på liv och död.

En både spännande och trivsamroman, med ruggiga miljöer och händelser, som får hjärtat att slå extra och mina nerver att gå igång. I upplösningen håller jag andan -vem är vem och vad kan driva oss till olika handlingar och beslut vi tar i livet-Även om jag inte vare sig gillar eller känner igen mig i Gloria, så gillar jag storyn och bokens karaktärer i berättelsen i helhet, alla är vi olika och spelar våra olika roller, intressant gjort är det.

Läst även hennes första Den åttonde dödssynden, den gillade jag lite mer, dvs jättemycket. Hittade Rebekkas blogg helt random och såg där att hon även skrev böcker, beställde bums 1a och sedan införskaffades bok 2 med, ser fram emot en ny 3e bok från henne….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.