May- Svarthuset

Bokens 363 välskrivna sidor, handlar om polisen Fin MacLeod. Han arbetar i Edingburg, men kommer ursprungligen från Yttre Hebriderna, han skickas dit på ett uppdrag, då han kommer därifrån och kan miljöer, folket osv och eftersom det som hänt där har likheter med ett fall i sin nya hemstad. Det mest exotiska är föreställningen när de pratar (tänker på den sköna/svåra skotskan)
Parallellt och mest skrivet om, är minnen/tillbakablickar från sin barndom och uppväxt, sin första kärlek, sina skolår, familjen, vänner och det blir på tok för mycket av det, helt enkelt. Speciellt då det ska vara en deckare. kan inte sägas tillräckligt många gg.=(
Boken är bra skriven, jag tycker att det bästa är beskrivningarna av vad som hänt med de mördade (!) offren och främst patologens jobb – super intressant. mer sådant tack.Speciellt mkt deckar är det inte i boken, tyvärr, som det står att det ska vara och det blir väldigt segt, -jag hoppas att del 2 och 3 släpper tillbakablickar och drar igång lite mörker och tempo, ändå får jag erkänna, den lämnar sina avtryck/ Den mörka, karga, regninga, blåsiga miljön skapar en suggestiv känsla, tur att det är så mystisk mysig miljö och vacker natur där. <sen lite intressant fakta krin djurlivet.
Ett lite ovanligt grepp är att händelser i nutid är skrivna i tredje person (han-form), men händelser i det förflutna i första person (jag). Inte bara annorluna utan till en förjan faktiskt lite drygt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.