Jo Nesbo – Hans böcker Hitills – 2019 Nu Läst snömannen & Pansarhjärta

Snömannen:
Det är november och vintern har kommit till Oslo. Den lille Jonas tittar ut genom fönstret och där stirrar en snögubbe på honom; den ser otäck ut. Nästa morgon är hans mamma spårlöst försvunnen och runt snögubbens hals sitter hennes favorithalsduk virad runt.Kommissarie Harry Hole på Oslopolisen tar sig an fallet och kopplar ihop kvinnan som anmälts försvunnen med ett anonymt brev han fått för två månader sen från någon som kallar sig Snömannen. Snart upptäcker han att det förekommit fler fall där gifta kvinnor försvunnit spårlöst samma dag som den fösta snön fallit. HARRY MISSTÄNKERha att DE kan ha att göra med en seriemördare och isåfall den första I norge.Harry blir personligen involverad och snömannen utmanar honom genom sina dåd?
—–
Boken får en 4a, vad ska man säga, den är mästerlig, det bli aldrig tråkigt, full fart och sjukt spännande. Hans slut tar ett tag, slutar aldrig som jag tänkt.
Han har en egen stil och en intellektuell sådan – tur för oss att han började skriva böcker och snygg är han med, har du inte läst har du många 1000 tals händelserika sidor framför dig.
Denna (nästan) tegelsten bjuder på 473 sidor
——****+
Jag slog till med pansarhjärta några dagar efter, va inne i hans skrivsätt och kände harry hole flow – denna tegelsten är på 647 sidor och får 4a PLUS eller en 5a faktiskt, för jag tycker att den va så bra.
ännu grymmare råare, mer av den stilen -mörkare och mer dramatisk.
Vi börjar i Hongkong där Harry befinner sig, där han är självdestruktiv och brottas med sitt förflutna
Han söks upp och tvingas till Norge ( utan att spoila)där ett svart Oslo väntar på honom och ett nytt fall. Vi får följa en ofrivillig Harry börja undersöka två fruktansvärda kvinnomord, de är mordade hittas med stickspår i munnen och badandes i sitt egna blod…
Vi får följa Harry till kongo, norska fjällen, Leipzig platser där naturkrafter styr, oc i skuggan av snöskred och vulkaner växer mordhärvan.
Vi får komma mer innanför hjärnan, se motiven, som gör denna så mörk och nog den bäst av honom jag läst
——*****
Harry Hole är nog den mest plågade av alla polismän i Norge, om inte i hela världen. Möt honom och följ hur han sakta går i bitar både mentalt och fysisk, men aldrig ger upp på sina kriminalfall.
På svenska
Fladdermusmannen
Kackerlackorna
Rödhake
Smärtans hus
Djävulsstjärnan
Frälsaren
Snömannen
Pansarhjärta
Gengångare
Polis
Törs
Jag har tre böcker kvar i denna serie sedan gäller nya Mcbeth serien-
Jag har även dessa böcker (ej lästa) sonen samt huvudjägarna

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.