KRISTINA OHLSSON -LOTUS BLUES del1

Feb 2019

Advokat Martin Benner får besök av en Bobby T som vill ha hjälp att rentvå sin syster, som erkänt 5 mord hon kallas av media för seriemördare Sara Texas, till  saken är att hon är död. Enligt brodern är Sara oskyldig. Hon rymde från en permission och i samma veva försvann hennes son från dagis. Hon va inte dömd än, men hade erkänt dessa mord som begåtts både i Texas och Stockholm. När hon stack och försvann, tog hon livet av sig och hennes son har varit försvunnen spårlöst sedan dess.

För att bli av med Bobby säger Martin att han lovar att titta på detta och se om han vill ta sig an fallet.  Martin har en stor svaghet, han älskar utmaningar och han lockas av att dessa och går från motvillig till entusiastisk, motsägelsefulla händelser gör honom mer involverar än han vill och ledtrådarna gör att de tillslut bestämmer sig för att de ska ta jakten på sanningen. De blir indragna i et fall, där svar är nästan omöjliga att få och de stöter på patrull. Snabbt förvandlas han från advokat till bricka i ett spel med så höga insatser att han till sist står inför den mest mardrömslika av situationer. Det mörka blir mörkare.

 

” -Jag känner inte er, sa hon. Ni har ingen aning om vad ni ber mig berätta. men jag ska göra er en tjänst och ge er en varning om ni inte redan fått det. Stick medan ni fortfarande har tid på er.

Ni kan inte i er vildaste fantasier föreställa er vilka krafter ni utmanar. ”

 

Superb thriller (spännings roman) eller, kärt barn har många namn.. från en av mina svenska favoriter, boken är på 435 sidor, jag läser den inbunden köpt på lopppis

Här har hon skrivit  med ett upplägg jag aldrig stött på tidigare och det blir en resa där vi träffar många olika spännande starka personer och vi får åka med till Texas med,  när jag om igen tror mig veta vem det är, så får jag tänka om. Det är som förväntat en bra bok, men den är mer än det. Språket, intrigerna, klurigt, manipulerande – Den är njutningsbart bra, en Kristina Ohlsson.! tryggt bra!

Detta är del 1, andra delen heter Mio Blues – fick jag tag på pocket samma loppis( de kom ut 2014/15)  Betyg från mig **** 4/5

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.