Truc- skuggorna vänder tillbaka

Truc – skuggorna vänder tillbaka Bures (hej) truc s, skuggorna vänder tillbaka del 2/3 med 448 härliga sidor är värd en 5a för, att det finns inte en tråkig/seg sida i hela boken. vi möter åter patrull P-9, renpoliserna nemet & nina, nango & nansen.=/ Denna gång är det bl.a olja och Barents hav som är en av p9 s uppgifter. Jag är fångad av en storm vind & språket är som gnistrande snö, miljöbeskrivningar, sapmi vidderna är underbara. Läs del ett först.! (tkr inte de läses fristående, som någon skrev) enda är att det vore coolt med karta över sapmi området i boken, med no/sv/fi, söker i hjärnan se områdena a alla ställen han skriver om/ Vackert, spännande, fängslande, farligt, lärorikt. Ett skönlitterärt spänningsdrama i krim deckar stuk.

Natur beskrivningarna rinner över sidorna, trucs, får till ren vacker poesi -Vill inte att boken ska sluta, även så lärorikt, jag lär mig massor. ”vi” läser & söker kunskap om indiande, shamaner, massajer mm, men ärligt nu, vad vet man om det som ligger oss närmast, om våra samer. Oavsett intresse av böcker, vem du är, läs, de är enastående bra. – du har inte läst liknande förr-. Älskar glimtar av gamla traditionerna/ tronskuggorna-vander-tillbaka.jpg

Läst del 1 – 40 dagar utan skugga, se goodreads

del 3 ska givetvis läsas med.=)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.