FRANCESCA Lina Bengtsdotter


Om inte, så läs Annabelle först rekomenderar jag, den nominerades till Årets bok, debut deckare där vi första ggn möter den något kantstötta polisen Charlie Lager, som tvingades återvända till Gullspång, den bygd hon övergav so mung.

Båda är kriminaldrama, gripande suggestive stil med psykologisk spänning med känslor som förlust och utsatthet.

Francescsa tycker jag ännu lite mer om, på ett både berörande och innehållsmässigt sätt,

I nya Francesca återvänder Charlie till utanför västgötska Gullspång – trots att hon förra gången mådde så dåligt av att vara där pga bl.a hemska minnen från barndomen, för att börja gräva I det nya fallet. Snart gör hon upptäckter om sitt egna förfluna som chockar henne.

“Vad hände med Francesca Mild? Natten mellan 7-8 Oktober 1989 försvann den 16 åriga internatskoleleven från familjens gård, Gudhammar”

Artikeln fångar inspektör Lagers intresse, och det är skriven av journalisten Johan Ro, som hon träffade I Gullspång, då de letade efter Annabelle.

Hur kommer det sig att hon inte hört någnting om detta fall?

Från att varit hemma med sin syster ena kvällen, så va hon plötsligt borta nästa morgon. Sextonåringen ansågs upprorisk och destruktiv, en udda fågel som inte passade in I mallen på fina och stricta skolan Adamsberg. Omgivningen vittnar om henes manga lögner och hennes svajjiga verklighetsuppfattning. Än värre blev det när hennes bästa vän hittats död natten efter årliga höstbalen. Polisenoch alla andra tror han tagit sitt liv själv, men det tror inte Fransesca, hon tror det är ett gang killer från skolan som gjort det, men får ingen hjälp, då ingen tror henne. Hon hamnar mer snett efter detta och fastnar I missbruk och självskadebeteenden och tvingas avbryta sinaa studier. Hon fördes av sina föräldrar till ders lantställe för att vila upp sig, men hon är fast besluten att ta reda på vad som hänt hennes bästa vän. 4Charlies bästa barndoms vän ber henne om hjälp, väl I Gullspång har hon sina mardrömar och sina obesvarade frågor kring Fransesca. Hon drömmer märkligt om sin mamma Betty och diffusa minne dyker upp. Vad betyder drömmarna? Kopping mellan dem och det som hände? Det är något med Frasescas öde som påverkar Charlie.

Det är inte alla I bygden som uppskattar hennes grävande.

Boken är på 320 sidor, läste inbunden, sjukt vackert omslag med.

Ger den en 4 a

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.