Slaughter, Karin ”De Fångade”

 

Vi träffar Will Trent special agent, GBI Georgia Bureau of Investigation och befinner oss i Atlanta, med kollegor arbetar  de under biträdande direktör/ Chefen Amanda Wagner samt poliser i Atlantas poliskår.
En f.d polis med tvivelaktigt rykte har hittats död på golvet, anonym angivare, i en övergiven lagerbyggnad, inga mordvapen men mycket blod och spår, vilket avslöjar att det finns ännu ett  offret, en kvinna, som är borta från brottsplatsen. Manliga Offret de finner är  tidigare krim inspekt Dale Harding som arbetade privat som säkerhetskonsult.

Will arbetamed Sara Linton, en nyexaminerad rättsläkare

När Will sätter sin fot i  lagerlokalen vet han att detta kommer bli ett farligaste uppdrag  för brottet blir mer komplicerat än så,  då lagerlokalen tillhör stadens egen hjälte, en välkänd idrottsman, som sedan ett halvår beskyddas av världens dyraste advokat eftersom han utreds för våldtäkt. Fallet utvecklas till något ännu mycket värre, på brottsplatsen upptäcks en personlig koppling till Wills förflutna, ett förflutet som inte är helt klanderfritt. Konsekvenserna är förödande för hans privatliv, de han älskar och jobbar med och för de han jagar. För jakt blir det.

Det blir mörkt, rått, blodigt, aggressivt, det är Will och brudarna som är grymma både de goda & de onda, det är thriller skräck med 100% gas. Vi börjar i framtid, går till nutid och sedan vävs historien med fokus på nutid med blickar bakåt.
Kul att möta Will, då Slaughter nu gett ut 2 böcker i en serie om honom, som jag ej läst än. 2018/2019
”De vackraste” är hennes första och denna ”De fångade” är hennes andra utgivna, 2016, blev utsedd årets bästa deckare av DN.
477 sidor: Betyg 4,5 den är Utmärkt, omläsningsbok, bör njut läsas, dvs vill inte riktigt att den ska ta slut samtidigt som jag måste läsa vidare./ (mina kriterier på min hemsida)

 

de fångadee.jpg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.