PETER MAY- Lewis mannen

Bok 2 I triologin, den är på 304 sidor – en djupare, varmare roman (kan ej de den som deckare, halva krimilnal, andra halva skönlitter.drama)

som även är bade mörk och vacker, helt unik. Som andra skrivit, den är bättre än svart huset, men läs även den först <rekommenderas)

Den får

Ett starkt betyg, en bok man kan läsa om och njuta.

Isle of Lewis, I en vindpinad mosse, hittas liket av en ung man, en ledtråd finns. Dna analys visar att offret är släkt med Tormod, far till Marsaili, huvudkaraktären FIN_M s första stora kärlek.

Tormud hävdar at han är enda barnet, numera lider han av svår demens. Fin har återvänt till ön för at restaurera sina föräldras torp och inleder en privat undersökning.

Pga private erfarenheter om min fars demens, så gjorde det ont I hjärtat att läsa, det va tufft, sorgset och ja, man blir ledsen, han skriver så bra med.

“ jag va helt ifrån mig och lipade för fullt”

“ingen av oss någonting att säga till den andra. Vad fanns det att prata om?”

Jag läste, läste om, funderade över händelser I förra boken, över vem är vem, hur ska detta sluta, spänningen driver mig sida efter sida…

Längtar efter nästa bok I triologin.

Fantastisk författare bara man kommer in I hans sätt att tänka, unikt, lite complex, gör det så bra. Boken är gjord för att LÄSA den är inte seg, utan djup!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.